Frågor och svar

Hur gör jag för att bli korttidsvikarie?

Du börjar med att göra en intresseanmälan. Hos oss kan du arbeta som korttidsvikarie inom vård, stöd och omsorg samt skola, förskola och skolmåltider.

Har du tidigare jobbat som korttidsvikarie?

Om du jobbat som korttidsvikarie hos oss de senaste 12 månaderna behöver du inte göra en ny intresseanmälan på våra annonser för korttidsvikariat. Då kontaktar du oss via mail kortrekrytering@lulea.se
Om det är längre än 12 månader sedan du jobbade som vikarie hos oss hänvisar vi dig att göra en ny intresseanmälan. Se ’’Hur gör jag för att bli korttidsvikarie?’’

Tips inför din intresseanmälan

Vi vill att alla som gör en intresseanmälan hos oss lämnar in CV och personligt brev. Motivera gärna varför du är intresserad av att arbeta hos oss. Beskriv så utförligt som möjligt. Det är också viktigt att du svarar på eventuella enkätfrågor.

Hur gör jag för att komma i kontakt med rekryterare?

Kontaktinformation till ansvarig rekryterare finns i respektive annons.

Vad händer efter att jag skickat in intresseanmälan?

Nu finns du med i vårt urval! När vi gör urval tittar vi i första hand på kandidater med utbildning och/eller erfarenhet.  Ditt intresse och ambitioner har också betydelse när vi gör urval. Om du går vidare i urvalet blir du kontaktad av rekryterare för intervju. Vi gör löpande urval utifrån inkomna intresseanmälningar. Handläggningstid varierar mellan två till fyra veckor.

Hur förbereder jag mig inför en intervju?

Som ny vikarie vill vi alltid att du lämnar in ett utdrag ur belastningsregistret från Polisen till oss. Vilket belastningsregister du ska beställa beror på vilka av våra arbetsområden som är intressant för dig. Tänk på att det kan ta upp till 14 dagar innan ditt belastningsregister har skickats hem till dig. Beställ i god tid.

För arbete inom vård och omsorglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För arbete inom skola och förskola, måltidsservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ta även med dig kontaktuppgifter till referenser. Vi vill också att du tar med dig eventuella betyg och arbetsgivarintyg.

Vad får jag i lön?

Luleå kommun tillämpar individuell lönesättning. Vi tar hänsyn till arbetslivserfarenhet och utbildning vid lönesättning. Korttidsvikarier i Time Care Pool har timlön. Timlön inkluderar semesterersättning som ligger på ca 12% av intjänad timlön.

När betalas min lön ut?

Utbetalning av lön sker den 27:e varje månad, om den 27:e infaller på en helgdag utbetalas lönen närmast föregående veckodag. 

Kan jag ha anna sysselsättning och samtidigt arbeta som korttidsvikarie?

Ja, du kan kombinera annat arbete eller studier när du arbetar som korttidsvikarie. Du kan däremot inte arbeta som korttidsvikarie om du har en annan pågående anställning i Luleå kommun.

Vem är min chef när jag arbetar som kortidsvikarie?

Som vikarie kommer du främst vara i kontakt med oss genom vår bemanningsenhet och rekryterare. Eftersom du kommer att arbeta på olika arbetsplatser olika dagar så fungerar vår enhet som ditt närmaste stöd när du arbetar som korttidsvikarie.

Kan jag arbeta inom vården och skolan samtidigt?

Ja, du kan välja att arbeta mot ett område eller flera samtidigt.

Får jag välja vilka arbetsplatser jag vill jobba på?

Ja, du har möjlighet att påverka och önska vilka arbetsplatser du vill arbeta på. Som korttidsvikarie vill vi gärna att du är flexibel och kan arbeta på flera olika arbetsplatser och där behovet är störst. Vi tar hänsyn till dina förutsättningar att färdas till och från dina arbetsplatser. Om du inte har tillgång till bil kommer du inte placeras till någon arbetsplats utan goda bussförbindelser.

Hur mycket arbetar jag som korttidsvikarie?

När du arbetar som korttidsvikarie lägger du din egen tillgänglighet för att visa vilka dagar och vilka tider du kan arbeta. Vi vill att våra korttidsvikarier ska kunna arbeta i snitt minst två gånger i veckan. Att du som korttidsvikarie planerar din tillgänglighet cirka två veckor framåt i tiden i vårt vikariesystem.

Har ni kollektivavtal och försäkringar?

Luleå kommun har kollektivavtal som reglerar förhållande mellan arbetsgivare och anställd. Anställda i Luleå kommun är försäkrade vid sjukdom (AGS-KL), arbetsskada (TFA-KL) och dödsfall (TGL-KL).

Står ni för resekostnader till och från arbete?

Nej. Vi står inte för reseersättning till och från arbetet.