Luleå kommun logo

Vill du spela roll i sommar?

Luleå kommun söker 600 sommarvikarier inom vård, stöd och omsorg. Vi erbjuder bland annat trygg anställning, schemalagd arbetstid, tim- eller månadslön, bra introduktion och möjlighet till fortsatt jobb. Välkommen med din ansökan!
kampanjbild

Sån är du

Du som sommarjobbar hos oss är flexibel, tar ansvar och ser situationer ur brukarens perspektiv.

Du kan samarbeta och är positiv och engagerad mot både brukare och arbetskamrater.

Du får gärna ha utbildning eller erfarenhet inom vård och omsorg.

Du som inte har tidigare erfarenhet kan känna dig trygg, du får en jobbintroduktion när du börjar.

Du ska ha fyllt 18 år och kunna arbeta dag och kväll, helg eller natt.

Körkort är en fördel i alla våra sommarjobb.

Om våra sommarjobb

Vård- och omsorgsboende

Undersköterska

Vård- och omsorgsboende är en bostad med service och omvårdnad dygnet runt. På boendet arbetar du utifrån varje brukares individuella behov. Arbetet innebär att ge brukaren omvårdnad, service och ett dagligt liv med socialt innehåll.

Hemtjänst

Arbetet innebär att du besöker brukaren i dennes hem. Du ger service och personlig omvårdnad beroende på vilken hjälp brukaren är beviljad. Arbetet är till stor del självständigt, du tillhör ett arbetslag och utgår från en gemensam grupplokal. B-körkort är en fördel.

Stöd och service, socialpsykiatri samt öppenvård

Du arbetar med barn, ungdomar samt vuxna med olika funktionsnedsättningar, som utvecklingsstörning, neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar. Du arbetar på något av våra gruppboenden, stödboenden, korttidshem, dagverksamheter, mobila stödteam eller som ledsagare vid olika aktiviteter. Arbetet innebär att ge stöd och service samt sociala aktiviteter till brukare utifrån den enskildes behov.

Du kan även arbeta med personer som har missbruksproblematik.

Personlig assistent

Undersköterska

Som personlig assistent arbetar du hos brukare som bor i eget boende och du har din arbetsplats i dennes hem. Du ger stöd till brukaren för att denne ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. I arbetet ingår alla förekommande sysslor i ett hem och är oftast ett ensamarbete.

Nattpatrull/Trygghetslarm

Sjuksköterska

Du utför planerade vårdinsatser i brukarens eget hem samt svarar på brukarlarm dygnet runt. För arbete i trygghetslarmet är det en fördel om du är van vid och intresserada av teknik. Trygghetslarmet arbetar dag, kväll och helg och nattpatrullen arbetar enbart natt. B-körkort krävs.

Jobba som vikarie i Time Care Pool

Undersköterska

Du har möjlighet att jobba redan innan sommaren som vikarie i Time Care Pool. Här finns information och ansökan.

Leva och bo i Luleå

I Luleå har du nära till både citypuls och natur, till skärgård och skog. Här kan du enkelt ta dig nästan överallt med lokaltrafiken eller cykel. Luleå är en aktiv stad med ett brett utbud av kulturevenemang och fritidsaktiviteter. Läs mer om att leva och bo i Luleå här Länk till annan webbplats..