Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

En fjärdeplats för mästerbagarna Evelina och Niklas

Bagerieleverna Evelina och Niklas har idag tävlat i Skolmästerskapen i Bageri och Konditori i Göteborg. De tävlande hade på sig fyra timmar för att baka en vetedeg, en wienerdeg, matbröd, men också baka och dekorera en tårta. Och visst gick det bra – lag Evelina och Niklas tog hem en fjärdeplats!

– Vi hade stora förhoppningar om att våra duktiga elever, Evelina och Niklas, skulle placera sig långt fram i resultatlistan och vi är förstås jättenöjda, förklarar Sofia Nordin, stolt lärare på Restaurang – och livsmedelsprogrammet.

Niklas Vidén och Evelina Svanhem-Wilén går tredje året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning mot bageri och konditori. Niklas kommer från Boden och Evelina kommer från Gällivare (Skaulo).

– Jag älskar att baka och har bakat sedan jag var fem år, berättar Niklas. Helt klart är det bagare och konditor som är mitt drömyrke. På 8-veckorspraktiken, som vi snart ska göra, kommer jag att vara i Stockholm på det anrika konditoriet Gunnarsons Specialkonditori på Söder. Det ska verkligen bli kul!

– Mormor och farmor bakade mycket och jag var ofta med dem i köket, de är mina främsta inspirationskällor, säger Evelina. Det är avkopplande och kreativt att baka, ett hantverk som utmanar eftersom det ska smaka gott och dessutom vara vackert att titta på. Jag kommer också att ha min praktik i Stockholm, på K-Märkt Garnisonen på Östermalm, hos chefskonditor Daniel Roos, som bland annat ansvarade för Kronprinsessans Victoria och Prins Daniels bröllopsdessert när de gifte sig 2010.

Kontakt
Sofia Nordin, lärare Restaurang - och livsmedelsprogrammet,
073 - 822 22 69