Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Klart med ersättningslokaler för Björkskataskolans elever

Från och med måndag 7 maj kommer Björkskataskolans elever att få sin undervisning i Vattenfalls tidigare lokaler på Timmermansgatan i centrala Luleå.

– Vi är glada över att det har löst sig så snabbt med en ersättningslokal efter branden och att alla elever och medarbetare ryms i de nya lokalerna så att vi kan hålla ihop verksamheten. Det har varit vårt mål och ett starkt önskemål från pedagogerna, säger skolchef Maarit Enbuske.

– Det här är så klart en jobbig situation för oss alla, både för mina medarbetare och för våra elever. Men vi har alla inställningen att vi ska försöka lösa det här så att det blir så bra som möjligt och att eleverna får den undervisning de har rätt till.

Just nu pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning lokalerna och ordna möbler till alla elever. På måndag ska eleverna samlas i de nya lokalerna.

Ett informationsmöte för vårdnadshavare kommer att hållas fredag 4 maj kl 16 i Lärkans aula (gymnasiebyn). Där berättar skolan mer om lokalerna, organisationen framöver, skoltransport, skollunch med mera. Informationen kommer även att läggas ut på edWise.

I dagsläget är det inte klart hur länge skolan kommer att vara i de tillfälliga lokalerna.

– Det vi vet är att vi kommer att vara där resten av terminen, säger Maarit Enbuske.

– Vi kommer förhoppningsvis att ha en bild över läget i början av juni och då kan vi bättre bedöma i vilket skick Björkskataskolans lokaler är och hur omfattande saneringen blir, säger tf stadsbyggnadschef Jesper Klefsjö.

Kvinnobiblioteket Björkskatan och fritidsgården håller stängt tillsvidare. Mer information kommer när undersökningen av lokalerna är klar. Björkskatans sporthall kommer att vara stängd till och med den 31 augusti. Ombokning av träningstider görs via fritidsförvaltningen. Liras lokaler och omklädningsrum är inte berörda av branden.

Kontaktpersoner:
Maarit Enbuske, skolchef, 0920-45 31 21 (skolfrågor)
Jesper Klefsjö, tf stadsbyggnadschef, 0920-45 51 62 (fastighetsfrågor)