Kommunen och polisen samarbetar kring bränderna

Vi ser allvarligt på det som har hänt och arbetar vidare enligt den plan som vi har, säger Polisen och Luleå kommun i ett gemensamt uttalande kring de senaste bränderna på Björkskatan och Porsön. Polisen har ett gemensamt samverkansavtal med Luleå kommun där parterna har lagt fast en gemensam strategi för hur man ska arbeta med brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete.

– Det är oerhört tråkigt att detta återigen händer i vårt Luleå. Jag är trygg med att de insatser som polisen och kommunen har gjort och gör ger resultat, men det är viktigt att vi fortsätter att hålla arbetet igång med högsta prioritet. Samarbete har tjänat oss väl och ligger till grund för hur vi nu hanterar bränderna på Björkskatan och Porsön. Eftersom det är frågan om misstänkt brott så är det Polisen som utreder händelserna, säger biträdande kommundirektör Anna Lindh-Wikblad.

Polisen har upprättat en förundersökning om misstänkt mordbrand. Detta enligt rutin då det inte direkt går att avgöra vad som orsakat branden. Brottsplatsen är avspärrad för en teknisk undersökning. Under dagen jobbar även polisen med att genomföra förhör av vittnen. I dagsläget finns ingen misstänkt gärningsperson för branden.

Polisen har även vidtagit brottsförebyggande åtgärder enligt plan, bland annat så har områdespoliserna ökat närvaron i området. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med eventuella vittnen som kan ha sett något i samband med brottet.

Om du har sett något som kan sättas i samband med brottet ring polisen på tel 114 14.

Ytterligare kommentarer lämnas av:
Anna Lindh-Wikblad, bitr. kommundirektör, 070-228 77 51
Patrik Hellberg, bitr. lokalpolisområdeschef Luleå/Boden, 070-648 10 08