Invigning Etapp 4C och pumpstation 42 i

Datum: torsdag 23 augusti 2018
Plats: Pumpstation 42, korsningen Svartövägen/Bodenvägen
Tid: 20.00
Medverkande: Lenita Ericson, kommunalråd Luleå kommun, Jan Forsmark Ljuddesigner P42, Niklas Granljung Arkitekt P42, Mats Eklund regionchef NCC Infrastructure. På plats finns även representanter projekt Östra Länken.

Varmt välkommen till vår kvällsinvigning av Etapp 4C och pumpstation 42 i
projekt Östra Länken. Anledningen till att vi förlagt invigningen till denna sena timma beror på att vi vill invänta skymningsljuset till det stora ögonblicket
då vi tänder upp den konstnärliga belysningen på pumpstation-P42.

Tändningen av ljuset på byggnaden symboliserar även att vi i samma veva inviger etapp 4 C och att den nya pumpstationen nu är fullt i bruk.

I etappen har vi bland annat lagt ned vatten- och avloppsledningar mellan Regionhuset och Mjölkudden. Vi har sänkt Svartövägen och ökat dimensioneringen på dagvattenledningarna ned mot Skutviken för att förbättra avvattningen av Skutvikens industriområde.

Själva invigningsceremonin genomförs av Lenita Ericson, Mats Eklund, Niklas Granljung och Jan Forsmark. Därefter bjuds det på lättare förtäring och möjlighet till samtal med deltagarna. Gästerna har även möjlighet att kika in i den nya pumpstationen.

Tillställningen riktar sig till press, politiker, tjänstemän och medverkande i projektet eftersom ytan för P42 inte lämpar sig för någon större skara av publik.

Vill du ha mer information om etapp 4C och pumpstation 42 kika in på vår webbplats www.lulea.selänk till annan webbplats

Lenita Ericson, kommunalråd Luleå kommun, 072 725 10 24 Lenita.ericson@lulea.se

Mats Eklund regionchef NCC Infrastructure. 070 563 90 09, mats.eklund@ncc.se

Jan Forsmark 072-560 06 55 design@ljus.eu