Företagsnätverk bild

Foto: Joakim Höggren, Luleå kommun

Företagsnätverk

www.iucnorrbotten.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterUnder de senaste åren har det gjorts stora investeringar i Luleå. Industrin har satsat miljardbelopp, detaljhandeln expanderar, företagsbyarna växer och nyföretagandet ökar. Många är engagerade i utvecklingsarbetet.

Luleåmodellen är ett aktivt samarbete mellan näringslivet, universitetet och kommunen.

Företagslots

Företagslotsen är ett nätverk som är till för dig som är företagare. Lotsen förmedlar dina kontakter med privata nätverk, Luleå kommun och övriga offentliga aktörer. Luleå Näringsliv AB har den samordnande rollen i detta nätverk.

Med företagslotsen som guide slipper du onödiga omvägar och hittar rätt direkt - oavsett om du söker information för en företagsetablering i Luleåregionen, letar efter lediga lokaler eller vill ha hjälp att hitta rätt kontakt i en kommunal förvaltning.

Företagslotsen samordnar de tillgängliga resurserna och hjälper dig att etablera och förbättra relationerna med de rätta aktörerna. Allt för att du så snabbt och enkelt som möjligt ska känna dig hemma i det nödvändiga nätverket och hitta säkraste vägen till nya affärer.

Mer information

Läs mer om Företagslotsenlänk till annan webbplats
Läs mer om Luleå Näringsliv AB
länk till annan webbplats

Kontakta företagslotsenlänk till annan webbplats.

Luleå Näringsliv AB

Är du företagare, vill du veta mer om etableringar, eller är du helt enkelt nyfiken på näringslivet i Luleå, oavsett vem du är eller vad din näringslivsfundering består av hittar du information och nyttiga uppgifter hos Luleå Näringsliv AB.

Luleå Näringsliv är det självklara navet för näringslivsutvecklingen i Luleå och vägen till bättre affärer. Bolaget stimulerar tillväxt genom att utveckla befintliga företag och driva utvecklingsprojekt för näringslivet. Dessutom arbetar bolaget aktivt med företagsetableringar. Luleå Näringsliv ägs till 51 procent av näringslivet och 49 procent av Luleå kommun.

Vill du ha besök?

Luleå Näringsliv AB är intresserade av att besöka olika företag i Luleå. Besöket görs i sällskap med representanter från kommunledningen. Genom dessa besök får ditt företag en möjlighet att presentera sig och lyfta fram angelägna näringslivsfrågor.

Kontakta Luleå Näringsliv ABlänk till annan webbplats

Luleå Science Park

Luleå Science Park är Sveriges nordligaste science park, belägen strax utanför Luleå centrum och närmsta granne med Luleå tekniska universitet. De arbetar för att vara den mest attraktiva miljön i Sverige för att etablera och driva kunskapsföretag.

Luleå Science Park är en internationell mötesplats för goda affärer, där gör man allt för att hjälpa företag att utvecklas och växa. Här finns massor av kunskap och tjänster som företaget behöver och som gör att de kan koncentrera sig på sina kärnverksamheter.

Kontakta Luleå Science Parklänk till annan webbplats

Företagarna i Luleå

Företagarna är en nationell organisation med lokala nätverk i Sveriges samtliga kommuner. Deras uppgift är att skapa bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige.

Företagarna är Sveriges största företagarorganisation, med ca 80 000 medlemmar i sitt nätverk. I Luleå har de cirka 370 medlemsföretag.

Kontakta Företagarna i Luleålänk till annan webbplats

Visit Luleå AB

Visit Luleå AB är en näringslivsstyrd organisation, en plattform där Luleås besöksnäring samverkar. Genom smarta allianser och effektiv resurssamordning skapas fler och större affärer i Luleås besöksnäring. Luleå ska bli Norra Skandinaviens ledande destination.

Utöver besöksnäringen arbetar Visit Luleå AB med att utveckla Luleå som handelsstad. Bolaget samordnar aktiviteter som främjar utvecklingen av handelsverksamheten. Detta görs genom att marknadsföra handeln, samordna butiker, arrangera aktiviteter och bistå vid nyetableringar.

Kontakta Visit Luleå ABlänk till annan webbplats

IUC Norrbotten

IUC Norrbotten har som huvuduppgift att skapa tillväxt i Norrbottens näringsliv och främst i basindustrinära-, produktägande- och entreprenörsledda företag. De vill driva företags gemensamma tillväxtprojekt och bygga nätverk med konkreta affärsmöjligheter.

De fungerar även som ett bollplank för sina entreprenörer genom att vara resursmäklare för att tillföra företagen både kompetens och kapital. IUC Norrbotten driver samverkansprojekt med basindustri, andra kundföretag, universitet och institutioner för att bygga tillit som lyfter entreprenörerna.

IUC Norrbotten har ett nätverk på cirka 200 företag inom trä, verkstad och IT.

Kontakta IUC Norrbottenlänk till annan webbplats