Ansökan och antagning

Ansökan till grundläggande och gymnasial nivå

För att se hela vårt utbud måste du logga in i vår webbansökan.

Du gör en ansökan för varje ny period, heltidsstudier innebär att du studerar 20 poäng/vecka.

Har du redan användar-ID men glömt det?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du upplever problem med webbansökan, testa att använda en annan webbläsare. Kontakta oss om problem kvarstår, vux@amf.lulea.se.

  1. Om du är bosatt i en annan kommun än Luleå, gör din webbansökan, skriv ut, underteckna och skicka den till din hemkommuns vuxenutbildning som tar beslut om interkommunal ersättning och skickar vidare till oss. 

Ansökan till yrkeshögskoleutbildning

  1. Information om och ansökan till yrkeshögskoleutbildningarna.

Ansökan till Sfi och särskild utbildning för vuxna

  1. Vill du ansöka till särskild utbildning för vuxna eller till sfi, använd blankett nedan.

Antagningsbesked

Du kan följa vad som händer med dina ansökan via studieplanen i webbansökan. Antagningsbesked skickas ut till alla senast en vecka innan kursstart. Med beskedet kommer information om din antagning och kursstart. Vid kursstart ska du registrera dig och betala en avgift för kompletterande läromedel.

När du blivit antagen vill vi att du nyttjar din plats. Innan kursstart måste du registrera dig och ordna kurslitteratur. Om du sedan inte kan/vill börja studera hos oss, meddela detta omgående.

Om du inte blir antagen

Detta kan bero på olika anledningar, t ex du har redan läst kursen tidigare eller att kursen är på för hög nivå i förhållande till dina förkunskaper.

När det gäller en yrkesutbildning sker antagningen utifrån en priorietesordning och du tillhör kanske inte den mest prioriterade målgruppen. Har du frågor kontakta skolledning eller studie- och yrkesvägledare.

Antagningsregler

Här tar du ta del av våra antagningsreglerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster