Vi bygger tillfälligt om spårviddshindret på Dalbo

De mindre bussarna har problem med hindret varför det tillfälligt läggs igen

Kort fakta om projektet

Bostadsområdet Dalbo trafikeras av Länstrafikens linje 223 som går mellan Centrum och Brändön via Bensbyn/Örarna. På sträckan går bussar av två storlekar, en ”normalstor” och en mindre.

På sträckan mellan bostadsområdet och verksamhetsområdet på Dalbo finns idag ett spårviddshinder för att förhindra trafik av personbilar men det har också skapat problem för den mindre bussen som har för litet avstånd mellan hjulen för att kunna passera över hindret. Risken att ”ramla” ner i gropen är för stor för att trafikbolaget ska tillåta bussen att köra över det.

Detta har inneburit att de turer som körs med den mindre bussen behöver vända vid spårviddshindret och köra tillbaka samma väg och får då längre körsträcka och bussen tar längre tid än den ska.

För att lösa problemet nu inför vintern kommer vi att fylla igen gropen/spårviddshindret med grus så att även den lilla bussen kan ta sig över. Hösten 2024 kommer spårviddshindret att förbättras och återställas.

Här bygger vi

Karta som visar var den nya Hertsökolan byggs

Tidplan

  • 2023: Spårvagnshindret fylls igen med grus
  • Hösten 2024: Spårvagnshindret återställs

Bilder

Fotografi av den mindre bussen på spårviddshindret. Bussen är för smal för att däcken helt ska köra på ramperna och inte riskera att ramla ner i gropen.

Fotografi av den mindre bussen på spårviddshindret. Bussen är för smal för att däcken helt ska köra på ramperna och inte riskera att ramla ner i gropen.

Sidan uppdaterades den 23 oktober 2023