Pressrum

Välkommen till Luleå kommuns pressrum. Här hittar du vårt pressmaterial, pressmeddelanden samt inbjudningar till pressträffar. Här finns även pressbilder på politiker och tjänstemän, fria att använda, samt kontaktuppgifter till pressansvariga.

Pressmeddelanden

 • Senast publicerat: 07 februari 2023

  Välkommen till en pressträff där vi berättar om Luleås förändringsresa, miljardinvesteringarna och framtiden, möjligheterna som skapas och de utmaningar vi ser. Dessutom: Vi inviger vårt pop-up informationskontor i gallerian Smedjan. Här vill vi möta Luleåborna och berätta mer om det utvecklingsarbete som sker i Luleå.

 • Senast publicerat: 07 februari 2023

  Schack, basket, parasport och måleri – Nattidrotten gör comeback med ett brett utbud av aktiviteter. Först ut är Tuna som erbjuder en öppen sporthall varje fredag kväll från och med den 3 februari. Bergnäset och fler bostadsområden står på tur.

 • Senast publicerat: 03 februari 2023

  Förslag till detaljplan för Kombiterminal i Gammelstad och kvarteret Ripan samt förslag till trafiksäkerhetshöjande åtgärd på Bensbyvägen — det är några av de fem ärenden som stadsbyggnadsförvaltningens arbetsutskott ska ta ställning till.

 • Senast publicerat: 02 februari 2023

  Räddningstjänster i 19 kommuner från Kiruna till Nordmaling ingår i Räddningssamverkan Nord, med räddningscentralen i Luleå. Området har växt stadigt sedan starten 2018 för att nu täcka ett område med 475 000 invånare. Tillväxten har krävt en ständig verksamhetsutveckling som nu har mynnat i nya rutiner.

 • Senast publicerat: 30 januari 2023

  Uppdrag till en ny detaljplan för Mjölkuddens centrum och nya riktmärken för hur många medarbetare chefer ska ha, det är två av ärenden som kommunstyrelsens arbetsutskott i Luleå behandlade på sitt sammanträde idag, 30 januari.

Webbkamera

Här hittar du alla webbkameror som finns runt om i Luleå kommun.

Kommunens diarium

Sök efter ärenden och handlingar som registrerats i Luleå kommuns diarier.

Sidan uppdaterades den 23 januari 2023