Pressrum

Välkommen till Luleå kommuns pressrum. Här hittar du vårt pressmaterial, pressmeddelanden samt inbjudningar till pressträffar. Här finns även pressbilder på politiker och tjänstemän, fria att använda, samt kontaktuppgifter till pressansvariga.

Pressmeddelanden

 • Senast publicerat: 04 december 2023

  På sammanträdet behandlades 27 ärenden, bland annat utveckling av Medborgarhuset i Råneå, justering av VA-avgifter samt kostnadsfria samtal hos familjerådgivningen.

 • Senast publicerat: 01 december 2023

  Ett igångsättningstillstånd för reinvestering av belysning och ett för investeringar i vatten och avlopp för 2024. Det är två av ärendena som infrastruktur- och servicenämndens arbetsutskott ska behandla den 7 december.

 • Senast publicerat: 30 november 2023

  Runt om i Luleå finns den, men det är inte alltid man vet vad man tittar på. Det handlar om Luleås offentliga konst som nu blir mer tillgänglig genom en konstwebb på lulea.se.

 • Senast publicerat: 30 november 2023

  På dagens möte behandlade kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott åtta ärenden. Bland dem verksamhetsbidrag till Multikulturell förening Sputnik och finansiering av skridskotävlingen Schaatsen Grand Prix.

 • Senast publicerat: 24 november 2023

  För tre veckor sedan stängdes Råneå badhus återigen på grund av legionellabakterier. Ett dolt fel hittades i en duschpanel och badhuset beräknades kunna öppna igen den 4 december. Men nu är åtgärderna klara och redan på måndag, 27 november, är det öppet för bad igen.

Webbkamera

Här hittar du alla webbkameror som finns runt om i Luleå kommun.

Kommunens diarium

Sök efter ärenden och handlingar som registrerats i Luleå kommuns diarier.

Sidan uppdaterades den 28 februari 2023