Studie- och yrkesvägledning

Funderar du på ett nytt yrke eller om du har rätt behörighet till högre studier eller till arbetsmarknaden? Vägledning handlar om vem du är, dina personliga egenskaper, intressen och kunskaper.

Till oss studie- och yrkesvägledare på Vuxenutbildningen kan du som kommuninvånare komma om du har tankar och funderingar kring framtida yrkesval eller studier. Boka ett besök eller kom till drop-in, se nedan. 

Om du behöver hjälp med att upprätta en studieplan eller behöver längre vägledning rekommenderar vi att du bokar tid för personligt besök.

Sista dagen att utfärda slutbetyg är den 1 juli 2020

Just nu befinner vi oss i en brytpunkt mellan det gamla och det nya gymnasiet. Vilket innebär att sista dagen att utfärda slutbetyg är den 1 juli 2020. Kontakta oss senast v.22 2020. Från och med 2 juli 2020 kan endast en gymnasieexamen utfärdas.

  • Det innebär att en omvandling från gamla till nya kurser måste göras, vilket kan medföra att vissa kurser inte går att omvandla och du kan förlora poäng

Vecka 35

Under kursstartsvecka (v.35) finns vi tillgängliga för nya och beftintliga elever, därför inga bokningsbara tider.

  • Ordinarie drop-in tider är inställda med undantag för onsdag kväll då vi har öppet som vanligt.

Drop-in

Måndag, tisdag och torsdag: 10-12.00 (Obs! inställt v.35).

Onsdag: 15.30-17.30

Telefontid, ring 0920-45 30 00 (via kundcenter)

Måndag, tisdag, torsdag, fredag: 8.30-10.00

  • (Tider för drop-in och telefontid avser helgfria dagar.)

Boka besök

OBS! Vecka 35 under kursstartsveckan finns inga bokningsbara tider då vi är tillgängliga för de elever som startar sina studier.

  • Till onlinebokning studie- och yrkesvägledarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • För att boka en tid, klicka på länken ovan för. Boka tid i ORANGEA rutor. (Röda rutor är redan bokade, upptagna, tider) Om du har bokat en tid och får förhinder, markera den bokade tiden och ta bort din bokning. Du kan även avboka din tid på länken som du fick i bekräftelsemailet när du gjorde bokningen. 
Återställ
Studieekonomi
Återställ
Individuell studieplan