Kollage som visar tre foton från socialförvaltningens verksamheter: en manlig personal på badhuset, en kvinna som står framför en ribbstol och en kvinna och en man som jobbar inom vård. Ovanpå fotot står kommunens arbetsgivarvarumärke "Vi spelar roll" i ett runt märke.

Sommarjobba i Luleå kommun

Under 2024 söker vi cirka 1000 sommarjobbare som vill vara med och göra skillnad i Luleå kommun. Med ett sommarjobb får du möjligheten att utforska karriärmöjligheter men även värdefull erfarenhet som du bär med dig, oavsett vilken karriär du går vidare till i framtiden. Var med och spela roll med oss!

På socialförvaltningen finns olika sommarjobb och gemensamt för alla är att du kommer att ta ett stort ansvar för att skapa livskvalitet för de personer som du hjälper. Du önskar vilken verksamhet du ska arbeta i när du gör din ansökan.

Du som jobbar under vår semesterperiod 24/6 - 18/8, med max 4 dagars frånvaro, får 5000 kronor i bonus!

Vi söker sommarvikarier till dessa verksamheter:

  • vård- och omsorgsboende
  • hemtjänst
  • nattpatrull/trygghetslarm
  • stöd & service, socialpsykiatri samt öppenvård
  • personlig assistans.

Du får gärna ha utbildning inom yrkesområdet eller ha tidigare erfarenhet av arbete med människor. Men det är inte något problem om du saknar det. För att du ska känna dig trygg i din roll får du en introduktionsutbildning som förbereder dig väl. Om du trivs hos oss kommer det finnas goda möjligheter till fortsatt jobb.

Att sommarjobba i Luleå

I Luleå har du nära till både citypuls och natur, till skärgård och skog. Här kan du enkelt ta dig nästan överallt med lokaltrafiken eller cykel. Luleå är en aktiv stad med ett brett utbud av kulturevenemang och fritidsaktiviteter. Här kommer du kunna varva jobb med badturer i den norrbottniska skärgården. Välkommen till sommarstaden Luleå!

För unga yrkesverksamma och studenter kan sommarjobbet i Luleå kommun vara en utmärkt plattform för att utforska karriärmöjligheter inom det offentliga området.

Norra hamn en sommarkväll

Är du pensionär och vill jobba?

Det är inte bara ungdomar som sommarjobbar, många pensionärer upptäcker att återgå till arbetslivet, även om det är på deltid under sommarmånaderna, kan det vara en givande och meningsfull upplevelse! Att sommarjobba har inte bara ekonomiska fördelar utan bidrar också till en ökad livskvalitet och gemenskap. Se om någon av sommarjobben passar för just dig!

Kvinna sittandes vid vattnet

Möt tidigare sommarjobbare

Sidan uppdaterades den 20 juni 2024