Lönefrågor

Som anställd i Luleå kommun kan du begära ett extra skatteavdrag.

Om du har glömt ditt lösenord till Intranät/HR portalen eller har problem att logga in av andra anledningar kontaktar du IT supporten på 0920-457777 val 1.

Anmäla konto för löneutbetalning:

Anmäla ditt konto till Nordeas kontoregister för att få din lön insatt på ditt bankkonto. Logga in på adressen: https://salaryservice.nordea.se/kvw/static/welcome Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och följ instruktionerna. För att kunna anmäla ditt konto behöver du identifiera dig med BankID. Om du saknar BankID följer du instruktionerna som finns på sidan.

Obs! Luleå kommuns arbetsgivarnummer är 012580.

Digital lönespecifikation

Aktivera tjänst för att se din digitala lönespecifikation eftersom inga papperslönespecifikationer skickas ut. Följ nedanstående instruktion utifrån vilken bank du är kund hos:

Om du är kund hos Nordea

Gå till www.nordea.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Välj Våra tjänster i huvudmenyn, därefter Konton och betalningar och sedan e-lönespecifikation och följ anvisningarna.

För frågor om elektroniskt lönebesked via Nordea, kontakta Nordeas kundservice.

Om du är kund hos Swedbank

Gå till www.swedbank.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Logga in på din internetbank. Välj Övriga tjänster i huvudmenyn, därefter e-lönebesked och sedan Aktivera e-lönebesked och följ anvisningarna.

För frågor om elektroniskt lönebesked via Swedbank, kontakta Swedbanks kundservice.

Om du är kund i annan bank

Gå till www.kivra.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Välj Skapa konto och följ anvisningarna för att skapa en digital brevlåda.

Som korttidsvikarie i TCP har du rätt till sjuklön om:

  • Du arbetat dom senaste 14 dagarna och,
  • om ditt senaste arbetade pass var på samma arbetsplats som du skulle arbetat på dagen du blev sjuk.

Övrig information gällande sjuklön:

  • Första dagen är det alltid karensavdrag
  • Dom dagar du är sjuk och inte har rätt till sjuklön kan du alltid kontakta Försäkringskassan för att söka sjukersättning. För timvikarier som inte får sjuklön från arbetsgivare tillämpar Försäkringskassan samma regler som för arbetssökande.

Om du arbetat på en arbetsplats trots att du inte har fått en bokning via Time Care Pool så behöver chefen på den arbetsplats du arbetat på rapportera in detta till oss på Bemanningen för att vi ska kunna registrera lön.

Om ditt arbetspass på en existerande bokning blivit förlängt så behöver chefen på den arbetsplats du arbetat på rapportera in detta till oss på Bemanningen för att vi ska kunna registrera lön.

Det är vi på Bemanningen som registrerar din lön utifrån dina bokningar i Time Care Pool.

Du ska inte lägga in någonting själv i HR-portalen. Då kommer ingen lön betalas ut.

Kollektivavtal och försäkringar

Luleå kommun har kollektivavtal som reglerar förhållande mellan arbetsgivare och anställd. Anställda i Luleå kommun är försäkrade vid sjukdom (AGS-KL), arbetsskada (TFA-KL) och dödsfall (TGL-KL)

Lön

Din lönespecifikation kan du se när du loggar in i HR-portalen. Utbetalning av lön sker den 27:e varje månad, om den 27:e infaller på en helgdag utbetalas lönen närmast föregående veckodag.

Luleå kommun tillämpar individuell lönesättning, vilket innebär att vi tar hänsyn till arbetslivserfarenhet och utbildning vid lönesättning. Vikarier i TCP har timlön.

I lönen inkluderas semesterersättning som ligger på ca 12% av intjänad timlön. Luleå kommun står ej för reseersättning till och från arbetet. Som vikarie har du möjlighet att få friskvårdsbidrag om du har arbetat ett visst antal timmar under ett kalenderår, mer info om detta finns på Luleå kommuns Intranät

Om du inte tidigare fått lön utbetalt av Luleå kommun ska du:

anmäla ditt konto hos Nordea Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
När du anmäler ditt konto ska du uppge Luleå kommuns arbetsgivarnummer: 012580. Du anmäler ditt konto innan din första löneutbetalning så att lönen hamnar på rätt konto. OBS! Om du inte har uppgett vilket konto som din lön ska skickas till kommer lönen automatiskt till din folkbokföringsadress som en check.

OBS! Gäller bara dig som arbetar som vikarie i Time Care Pool!

Har du frågor om något som gäller din lönespecifikation eller din lön i övrigt kan du fylla i formuläret nedan
Är du anställd som vikarie i Time Care Pool? * (obligatorisk)
Är du anställd som vikarie i Time Care Pool?

Om du inte är anställd som vikarie i Time Care Pool ska du inte skicka in via detta formulär. Vänd dig då istället till din chef eller till lönecenter.

Sidan uppdaterades den 8 april 2024