Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 23 april sammanlagt elva ärenden, bland annat försäljningar av kommunala fastigheter.
    Publicerat 2019-04-16
  • NCC bygger Luleå Räddningsstation

Det blev NCC som vann upphandlingen för bygget av den nya fastigheten ”Luleå Räddningsstation” på Lilla Mjölkuddsberget.
    Arbetet beräknas påbörjas i april 2019 och huset skall vara inflyttningsklart vid årsskiftet 2020/21. Ordervärdet uppgår till 221 miljoner kronor.

Publicerat 2019-04-16
  • Oklart med bygglov för Bistro Bar Brygga i Luleå

Företaget Oliba AB, som driver restaurangverksamheten Bistro Bar Brygga i Luleå – uppfyller inte kraven för ett förnyat tidsbegränsat bygglov för sin restaurangbåt i Norra hamn. Den bedömningen gör tjänstepersoner på avdelning miljö och bygg på Luleå kommun.
    Om företaget väljer att gå vidare med ansökan kommer frågan att avgöras i miljö-och byggnadsnämnden.

Publicerat 2019-04-15
  • Företagare och tankesmedja ger kommunen högt betyg

Företagare fortsätter att ge kommunens service goda omdömen, men visar samtidigt var förbättringar behövs. Luleå har även utsetts till Norrlands mest attraktiva kommun i en ny rankning.
    Publicerat 2019-04-11
  • Pressinbjudan: Mäns våld mot kvinnor

Öppen lunchföreläsning och panelsamtal om våld i nära relationer. Vad är våld? Vad kan du som är anhörig göra? Hur ser läget ut i Luleå och vilken hjälp finns att få?

Publicerat 2019-04-10
  • Ärenden till stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott 11 april

Stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott behandlar den 11 april 11 ärenden, däribland detaljplaner för Storheden och Porsön samt flödesmätare på huvudvattenledningsnät.
    Publicerat 2019-04-08
  • SM-vecka, motioner

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade på sitt sammanträde idag sammanlagt elva ärenden, bland annat tre motioner.
    Publicerat 2019-04-08
  • Arkitekttävling avgjord – så blir den nya pumpstationen på Tuna Strand

Nu står det klart att det blev a och d arkitektkontor i Luleå som vann arkitekttävlingen för den nya pumpstationen P14 på Tunastranden. - Det har varit juryns sanna nöje att bedöma de fem inkomna förslagen. De håller en generellt hög kvalitet och vittnar om den idérikedom och arkitektoniska kompetens som finns här i Luleå, säger Petra Viklund VA-chef på Luleå kommun.
    Publicerat 2019-04-03
  • Ärenden inför kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 8 april sammanlagt elva ärenden, bland annat tre motioner.
    Publicerat 2019-04-03
  • Råneå utan vatten

Sedan tisdag eftermiddag har Råneå varit utan vatten. Arbete pågår för att få igång vattenproduktionen men i nuläget kan det inte garanteras att vattnet är tillbaka onsdag morgon. Skolor och förskolor har vidtagit åtgärder och hålls öppna som vanligt.
    Publicerat 2019-04-02
  • Fritidsgårdarna ses över – hur vill Luleåborna ha det i framtiden?

Just nu pågår en översyn av Luleås fritidsgårdar, som finns till för unga mellan 13-16 år. Nu vill kommunen få in tankar från unga och vårdnadshavare på hur fritidsgårdsverksamheten ska se ut i framtiden.
    Publicerat 2019-04-02

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden