Gymnasieskola

Du som har Luleå, Boden, Piteå eller Älvsbyn som hemort kan fritt söka vilken gymnasieutbildning du vill i dessa kommuner. I Luleå kan du välja mellan Luleå gymnasieskola, som är en kommunal gymnasieskola, eller någon av de fristående gymnasieskolorna.

Luleå Gymnasieskola

Luleå gymnasieskolalänk till annan webbplats ligger i centrum, nära företag och samhällsservice, affärer och caféer. Det bidrar till en trivsam, spännande och lärorik miljö samt till stora möjligheter till samverkan med samhälls- och arbetsliv. Skolområdet sträcker sig över fyra kvarter och bildar ett campus som kallas Luleå gymnasieby. I Luleå Gymnasieskola går drygt 2400 elever. Som elev kan du välja bland ett stort utbud av utbildningar med kompetenta lärare, modern utrustning och trivsamma lokaler.

Fyrkantssamarbete

Du som har Luleå, Boden, Piteå eller Älvsbyn som hemort kan fritt söka vilken gymnasieutbildning du vill av de som erbjuds av dessa kommuner. De fyra kommunerna har gemensam antagning genom det så kallade Fyrkantssamarbetet. Oavsett vilken kommun du vill studera i så gör du din ansökan via vår webbtjänst fyrkantens gymnasievallänk till annan webbplats. Där finns också information om utbildningar.