Vuxenutbildningens bibliotek

Biblioteket vid Vuxenutbildningen är i första hand öppet för dig som studerar eller arbetar inom Vuxenutbildningen. Här kan du söka fakta och litteratur till skolarbetet på våra datorer, läsa dagstidningar samt naturligtvis låna böcker och få personlig handledning.

På biblioteket har vi den erfarenhet och de kunskaper som krävs för att hitta rätt litteratur, artiklar och annat tryckt och digitalt material, övrig information och ljudböcker. Här kan vi visa dig söksystem och hur man kan arbeta källkritiskt både i traditionella och nya elektroniska system.

Kom ihåg att lämna igen böcker i tid som du lånat hos oss. Du kan lägga dem i  boklådan som finns utanför biblioteket när vi har stängt. Ofta går det bra att låna om.

Viktig information

Öppettider vecka 26

 

Datum

Tid


 

mån 24/6

9:00 - 12:00

tis 25/6

stängt

ons 26/6

13:00 - 16:00

tor 27/6

13:00 - 15:00

fre 28/6

9:00 - 12:00
Biblioteket är öppet till och med 5 juli. Därefter är det semesterstängt och öpppnar igen 5 augusti
Observera att öppettiderna kan ändras med kort varsel!Kontakt

Margareta Eriksson, bibliotekarie

E-post: bibliotek.vux@lulea.se
Tfn: 0920-45 43 12
(OBS! Endast biblioteksfrågor)

Kurslitteratur för grundläggande och gymnasial nivå

Viss kurslitteratur och andra böcker finns på ILT Education Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (som tidigare hette Inläsningstjänst). Alla elever når ILT Education via Skolon.

SFI

Det finns både lättläst skönlitteratur och läroböcker i svenska som andraspråk hos ILT Education Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Alla elever når ILT Education via Skolon.

För alla

i Biblio-appen kan du lyssna på och läsa skönlitteratur och viss facklitteratur (dock inte särskilt mycket kurslitteratur). Läs mer på https://www.bibblo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Om du saknar PIN-kod - gå till ett bibliotek!

Läs tidningar och tidskrifter från hela världen gratis! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs e-böcker på nationella minoritetsspråk med appen Bläddra. Just nu finns e-böcker på romani chib och samiska. Så småningom ska det komma e-böcker även på jiddisch, finska och meänkieli. Mer information om Bläddra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hos Världens bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa e-böcker och lyssna på ljudböcker på albanska, arabiska, bosniska, kroatiska, kurdiska, persiska/dari, polska, serbiska, somaliska, thai, tigrinska och turkiska. Du måste vara i Sverige för att kunna använda Världens bibliotek.
Klicka på "Logga in". Där finns en länk till att "Skapa konto". Du registrerar dig med din e-postadress.

Låna strömmande film med ditt lånekort, hos Cineasterna! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att söka information

Ne.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - uppslagsverk men också ordböcker, filmer, tv- och radioprogram, "paket" om klimat, länder och religioner och mycket annat.
Klicka på "Logga in" (blå knapp uppe till höger) och sedan "Logga in med Microsoft". Sedan loggar du in med din användaridentitet (enligt modellen 21XYZ091@lulea.se) och ditt lösenord.

Nya och aktuella böcker, tjänster och information

Sidan uppdaterades den 21 juni 2024