Feriejobb

Luleå kommun erbjuder dig som går sista året i grundskolan samt första eller andra året på gymnasiet tre veckors feriejobb under sommaren. Detta förutsatt att du söker jobbet inom angiven tid, är folkbokförd i Luleå kommun och inte har ett annat sommarjobb. Denna möjlighet har du under tre år från att du börjar sista året på grundskolan, även om du hoppar av

Ansökan hittar du längre ner på sidan.

När du går ut grundskolan erbjuds du i första hand ett parkarbete. Du jobbar exempelvis i ditt bostadsområde med att rensa rabatter, klippa gräsmattor, städa och måla. Du kan också få göra skogs och miljövårdande insatser i form av röjning kring cykelstigar, vattendrag och skogsdungar.

Du arbetar i en grupp tillsammans med andra ungdomar och en eller två gruppledare. Att arbeta med parkarbete innebär att du får tillbringa din arbetstid ute i friska luften och göra en insats som syns och som alla uppskattar.

Vill du prova på att jobba som guldkant för äldre på ett av våra vård- och omsorgsboenden? Skriv då det i din ansökan.

Feriejobben kommer att tas fram inom Luleå kommuns förvaltningar, bolag och det lokala föreningslivet. Exempel på arbetsområden är äldreomsorg, parkarbete, fastighetsskötsel och barnomsorg. När du söker till Feriejobb anger du även vilket område du skulle vilja jobba inom.

Vill du prova på att jobba som guldkant för äldre på ett av våra vård- och omsorgsboenden? Skriv då det i din ansökan.

Vi inom Feriejobb försöker hitta rätt arbetsplats till de ungdomar som behöver extra stöd i arbetsmomenten på sin arbetsplats. För att underlätta placeringen av ungdomarna följer här några riktlinjer när det gäller våra arbetsplatser i parkgrupper.

Vi vill att de ungdomar som arbetar i grupp, med eller utan extra stöd av särskild gruppledare, skall klara av slyröjning, rabattrensning och andra lättare parkarbeten, naturligtvis efter sina egna förutsättningar. Grundregeln är dock att ungdomen skall utföra arbetsuppgifterna själv där en eventuell extra gruppledare endast utgör ett stöd. Har ungdomen rätt till assistent via LSS skall denna närvara under arbetstiden.

Ungdomar som arbetar i grupp måste således klara av toalettbesök och eventuell medicinering själv, då våra gruppledare saknar utbildning för detta. De måste även ta sig till och från arbetet på egen hand.

För de ungdomar som inte uppfyller ovanstående gäller att föräldrar eller kontaktperson ordnar en egen placering där vi betalar lönen för ungdomen.

Ta gärna kontakt med oss om ni har frågor eller funderingar.

Är du till exempel asylsökande och bosatt i Luleå kommun, men saknar svenskt personnummer, så kan du ändå ha möjlighet att få ett feriejobb.

Då krävs uppvisande av följande innan du erbjuds ett feriejobb:

  • Arbetstillstånd eller undantagen kravet på arbetstillstånd (AT-UND)
  • Samordningsnummer (ta hjälp av Luleå servicekontor i Strand Galleria)

Fyll i Ansökan Pdf, 263.7 kB. och posta till oss med en dubbelsidig kopia på LMA eller UT-kort. Alternativt så kan ni besöka oss på Timmermansgatan 38, vardagar kl 08-15.

På grund av handläggningstid från Skatteverket så kan undantag göras från sista ansökningsdag. Skicka in ansökan tidigast möjligt så avgör vi om det går att lösa.

Över 18 år? Sök sommarjobb inom vård, stöd och omsorg

När du skickat in din ansökan till oss kommer du att få e-post på att ansökan har mottagits, detta kan ta ca 30 minuter. Skriv ut och spara den bekräftelsen för det är ditt kvitto på att du har ansökt till Feriejobb.

OBS! Om du inte får en bekräftelse eller vill ändra i din ansökan kontakta oss. Skicka inte in en ny ansökan.

Hör gärna av dig till oss om det är något du funderar över.

Läs texten ovan innan du klickar här för att ansöka Länk till annan webbplats.

  • grundskola 60 kr/timme inklusive semesterersättning, totalt 5 400 kronor
  • gymnasiet 70 kr/timme inklusive semesterersättning, totalt 6 300 kronor

Du arbetar sex timmar per dag. Vanligast är 08.00-15.00 och en timmes obetald lunch mellan 11.00-12.00.

Infaller din period under midsommarafton ges du möjlighet att arbeta in denna dag. Infaller din arbetstid under kväll och/eller helg utgår samma ersättning som under vardagar om inte annat anges.

Du får maximalt arbeta 90 timmar.

Feriejobben förläggs vanligtvis i perioder om tre veckor.

Period 1: Vecka 25-27
Period 2: Vecka 28-30
Period 3: Vecka 31-33

Placeringsmeddelande med tilldelad arbetsplats och tidsperiod postas till adressen du uppgett i din ansökan under vecka 20. Eftersom det skickas med brev så kan det dröja till vecka 21 innan det är framme.

Du som till exempel av medicinska skäl inte kan utföra alla former av arbeten ansöker som vanligt men måste senast vecka 18 kontakta oss för att hitta en lämplig arbetsplats.

E-posta oss ditt telefonnummer så ringer vi upp under vecka 17-18.

Du är försäkrad via din skolförsäkring.

Information och ansökan för dig som önskar vara en av våra arbetsplatser inom Feriejobb hittar du här.

Sidan uppdaterades den 10 maj 2024